2 kiaušiniai,
4 šaukštai pieno,
šaukštas miltų,
2 saujelės špinatų,
pakelis riebios varškės,
skiltelė česnako,
4 šaukštai riebios grietinės,
sauja tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos,
pipirų,
džiovintų bazilikų,
citrinų sulčių,
100 g sviesto.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, tada stambiai suplėšykite. Česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su varške, grietine ir bazilikais. Masę pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir įmaišykite plėšytus špinatus.
Gilioje keptuvėje iškepkite du didelius, storus omletus: kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, miltais, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir iškepkite iš abiejų pusių.
Vieną omletą klokite į riebalais pateptą kepimo skardą, ant viršaus tepkite varškės ir špinatų kremo, užberkite tarkuoto parmezano. Omletą su įdaru užklokite kitu omleto blynu, apdėkite sviestu ir 10 min. pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite supjausčius nedideliais trikampėliais.