Panakota su braškių želė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Panakota su braškių želė


INGREDIENTAI:

Po 250 g riebios grietinėlės ir
norimo riebumo natūralaus jogurto,
2 šaukštai miltelinio cukraus,
2 lapeliai želatinos,
pusė vanilės lazdelės.

Ž e l ė sluoksniui:
150 g šviežių braškių,
100 g cukraus,
10 g želatinos,
šaukštas citrinų sulčių.


GAMINIMAS:

Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, suberkite cukrų, įmeskite išvalytą vanilės lazdelę ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol grietinėlė sušils, bet neužvirs. Želatinos lapelius užpilkite šaltu vandeniu. Kai jie išbrinks, vandenį nusunkite, sumeskite į karštą grietinėlę (iš jos išgriebkite vanilės ankštį) ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps.

Tada į grietinėlės masę įmaišykite jogurtą, išpilstykite į apvalias formeles ir per naktį palikite šaldytuve. Tiekite apipylus braškių želė. Paruoškite braškių želė: braškes perrinkite, nuplaukite, susmulkinkite, užpilkite cukrumi ir padėkite dviem valandoms į šaldytuvą.

Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite valandai kambario temperatūroje. Paskui pakaitinkite ir perkoškite. Nuo braškių su cukrumi nupilkite išsiskyrusias sultis, įpilkite 2 stiklines karšto vandens, užvirinkite, tada nuovirą perkoškite, supilkite želatiną, ataušinkite, užpilkite ant panakotos ir atšaldykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668