Amerikietiškas sūrio pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Amerikietiškas sūrio pyragas


INGREDIENTAI:

200 g imbierinių sausainių,
40 g cukraus,
100 g sviesto.

V a r š k ė s masei:
1 kg rikotos sūrio,
200 g cukraus,
35 g miltų,
5 dideli kiaušiniai,
80 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
šaukštas nutarkuotų citrinų žievelių,
šaukštelis vanilinio cukraus.

A p t e p u i:
240 g grietinės (30 proc. riebumo),
30 g cukraus,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu), trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. 23 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerai suspauskite.

Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks. Paruoškite varškės masę: į elektrinio maišiklio indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakant kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. maišykite.

Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų). Iš pradžių 15 min. kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušinkite.

Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir dar 15 min. įkiškite į 120 laipsnių karštumo orkaitę. Gatavą dar karštą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštančio nesutrūkinėtų viršus.

Pyragas gali sutrūkinėti, jei per ilgai maišoma tešlą (todėl recepte taip tiksliai nurodomas maišymo laikas) arba kepama ilgiau, nei nurodyta. Iš tikrųjų reikia nebijoti traukti pyrago iš orkaitės, nors vidus dar, rodos, liula. Amerikietiškas sūrio pyragas niekada nepatiekiamas karštas. Jis turi subręsti, t.y. pabūti šaldytuve bent per naktį. Jį galima užšaldyti ir šaldyklyje laikyti net 4 mėnesius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668