Traškūs agurkai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Traškūs agurkai


INGREDIENTAI:

1 didelis agurkas,
druskos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
25 g baltos duonos džiūvėsėlių,
maltų juodųjų pipirų,
25 g sviesto,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir paverdame 4 minutes, po to išgriebiame ir nuvarviname.
Karščiui atsparų indą ištepame aliejumi ir sudedame ant dugno pusę supjaustytų agurkų. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišome su baltos duonos džiūvėsėliais. Pusę gauto mišinio užberiame ant agurkų, apibarstome maltais pipirais, sudedame pusę susmulkinto sviesto. Ant viršaus dedame likusius supjaustytus agurkus, beriame tarkuoto fermentinio sūrio ir baltos duonos džiūvėsėlių mišinį, apdėliojame likusio sviesto gabaliukais, apibarstome maltais pipirais. Kepame orkaitėje 20-30 min., kol viršus paruduoja ir pasidaro traškus. Iškeptus agurkus tuoj pat tiekiame į stalą.


Pastabos: karšti traškūs agurkai tinka prie baltos žuvies, vištienos, kiaulienos patiekalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668