400 g šviežių braškių,
120 g cukraus,
citrina,
3 kiaušiniai,
70 ml aviečių likerio,
500 g maskarponės.
GAMINIMAS:
Braškes gerai nuplaukite, kotelius nuskabykite, uogas iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu su puse cukraus kiekio. Tyrę pastatykite į šaldytuvą. Citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Į karščiui atsparų dubenį supilkite plaktus kiaušinių trynius, suberkite šaukštą nutarkuotos citrinos žievelės, likusį cukrų, supilkite aviečių likerį, citrinos sultis.
Dubenį įstatykite į puodą su karštu vandeniu ir intensyviai maišykite, kol susidarys kremo purumo masė. Tada išimkite dubenį iš vandens ir dar maišykite, kol kremas atvės. Tik tada galėsite įmaišyti maskarponę. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės ir mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite į kremą.
Galiausiai supilkite trintas braškes ir jas tik šiek tiek pamaišykite, kad susidarytų marmurinė masė. Desertą išpilstykite į nedidelius apvalius dubenėlius ir bent 3 val. pastatykite į šaldymo kamerą.