Maskarponės ir braškių desertas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maskarponės ir braškių desertas


INGREDIENTAI:

400 g šviežių braškių,
120 g cukraus,
citrina,
3 kiaušiniai,
70 ml aviečių likerio,
500 g maskarponės.


GAMINIMAS:

Braškes gerai nuplaukite, kotelius nuskabykite, uogas iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu su puse cukraus kiekio. Tyrę pastatykite į šaldytuvą. Citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Į karščiui atsparų dubenį supilkite plaktus kiaušinių trynius, suberkite šaukštą nutarkuotos citrinos žievelės, likusį cukrų, supilkite aviečių likerį, citrinos sultis.

Dubenį įstatykite į puodą su karštu vandeniu ir intensyviai maišykite, kol susidarys kremo purumo masė. Tada išimkite dubenį iš vandens ir dar maišykite, kol kremas atvės. Tik tada galėsite įmaišyti maskarponę. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės ir mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite į kremą.

Galiausiai supilkite trintas braškes ir jas tik šiek tiek pamaišykite, kad susidarytų marmurinė masė. Desertą išpilstykite į nedidelius apvalius dubenėlius ir bent 3 val. pastatykite į šaldymo kamerą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668