600 g lydekų arba menkių filė,
2 padžiūvusios bandelės,
0,5 stiklinės pieno,
gabalėlis krieno šaknies,
4 kiaušinių tryniai,
100 g fermentinio sūrio,
2 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai smulkintų petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
4 riekelės itališkos tamsios duonos,
kelios šakelės rozmarinų.
GAMINIMAS:
Bandeles sutrupinkite ir pamerkite į pieną. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandį palaikykite. Žuvį, bandeles ir kiaušinių trynius sutrinkite elektriniu plakikliu. Krieno šaknį nuplaukite, nulupkite, smulkiai sutarkuokite.
Įmaišykite į žuvų ir kiaušinių masę. Suberkite smulkintas petražoles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, pagal skonį pasūdykite. Masę sukrėskite į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepkite apie 301 min. karštoje orkaitėje.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, pašteto paviršių apšlakstykite lydytu sviestu. Ištraukus palikite atvėsti, tada aptepkite paštetu tamsios itališkos duonos riekeles.