1,5 kg vidutinio dydžio morkų,
4 šaukštai sviesto,
0,5 l natūralaus daržovių sultinio,
3 šaukštai rudojo cukraus,
pusė stiklinės riebios grietinėlės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
2 šaukštai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Morkas gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nuskuskite ir figūriniu peiliu supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Didelėje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada nuolat maišydami paskrudinkite cukrų.
Kai cukrus ištirps, į keptuvę sumeskite morkas ir nuolat jas maišydami apvoliokite karamelėje. Karamelizuotas morkas dėkite į gilų molinį dubenį, užpilkite karštu sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
Baigdami troškinti, supilkite grietinėlę ir kapotas petražoles. Morkas tiekite karštas. Taip paruoštos morkos-puikus garnyras prie žuvies ir paukštienos patiekalų.