250 g varškės (9 proc. riebumo),
2 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
pusantros stiklinės miltų,
šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Šakute sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite cukrų, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Tešla neturėtų būti per kieta ar per skysta. Kad tešla neliptų prie rankų, delnus sudrėkinkite arba patepkite aliejumi.
Formuokite nedidelius apskritus blynelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite varškėčius. Trumpam padėkite varškėčius ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejus.
Varškėčius patiekite su grietine ir uogiene. Pagardinkite varškėčius vandenyje išbrinkintomis razinomis arba spanguolėmis. Jei nemėgstate saldžiai, nedėkite cukraus ir įmaišykite į tešlą kmynų.