3 nedidelių baklažanų,
50 g graikinių riešutų,
1-2 skiltelės česnako,
druskos pagal skonį,
aliejaus kepti,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm)juostelėmis, pabarstykite druska, sudėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 min. nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų juosteles apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (prieš kepant juosteles apvoliokite miltuose ir nukratykite).
Apkeptus baklažanus išdėliokite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius. Įdarui graikinius riešutus sumalkite ir sumaišykite su išspaustu česnaku. Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite po arbatinį šaukštelį riešutų įdaro ir suvyniokite. Jeigu norite aštresnio patiekalo, dėkite daugiau česnako.