550 g vištų kepenėlių,
100 g sviesto ir 100 g apliejimui,
4 česnako skiltelių,
2 nedidelių svogūnų,
50 g kumpio (arba šoninės),
100 ml brendžio,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje su alyvų aliejumi apkepkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Po kelių minučių sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą kumpį, kepenėles. Kepkite apie 10 min. Po to viską perdėkite į indą. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, supilkite brendį.
Pakaitinkite apie 1 minutę ir užpilkite ant kepenėlių, įberkite pipirų, druskos, džiovintų čiobrelių, paprikos miltelių. Viską susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vienalytės masės. Paštetą sudėkite į indelius. Paštetas bus skanesnis ir ilgiau išliks šviežias, jei apliesite tirpintu sviestu.