Kalmarai tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalmarai tešloje


INGREDIENTAI:

0,5 kg šaldytų kalmarų,
pusės citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
šviesiai maltų juodųjų pipirų,
šaukštas aliejaus.

T e š l a i:
0,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
trečdalis stiklinės vandens,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
citrininių pipirų.

P r i e d a i:
apie 0,5 litro aliejaus kalmarams virti,
saujelė parmezano kalmarų žiedams apvolioti.


GAMINIMAS:

Kalmarus atšildykite, odelę nulupkite, apšlakstykite citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, dar apšlakstykite aliejumi ir bent 20 min. pamarinuokite. Kol kalmarai marinuosis, tešlai gaminti skirtus produktus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais, merkite į tešlą, tada po vieną meskite į puodą su verdančiu aliejumi ir virkite apie 40 sekundžių, kol tešla dailiai apskrus. Išgriebus kalmarų žiedus sumeskite į sietelį arba virtuvinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai, ir dar karštus apvoliokite parmezano drožlėse arba kapotose pistacijose.


Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668