0,5 kg šaldytų kalmarų,
pusės citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
šviesiai maltų juodųjų pipirų,
šaukštas aliejaus.
T e š l a i:
0,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
trečdalis stiklinės vandens,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
citrininių pipirų.
P r i e d a i:
apie 0,5 litro aliejaus kalmarams virti,
saujelė parmezano kalmarų žiedams apvolioti.
GAMINIMAS:
Kalmarus atšildykite, odelę nulupkite, apšlakstykite citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, dar apšlakstykite aliejumi ir bent 20 min. pamarinuokite. Kol kalmarai marinuosis, tešlai gaminti skirtus produktus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais, merkite į tešlą, tada po vieną meskite į puodą su verdančiu aliejumi ir virkite apie 40 sekundžių, kol tešla dailiai apskrus. Išgriebus kalmarų žiedus sumeskite į sietelį arba virtuvinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai, ir dar karštus apvoliokite parmezano drožlėse arba kapotose pistacijose.