4 lašišos didkepsniai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
ryšulėlis šviežių bazilikų,
2 nedideli svogūnai,
2 skiltelės česnako,
šaukštas sviesto,
200 ml vištienos sultinio iš kubelio,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštai sauso vermuto (nebūtinai),
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lašišos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, patepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir palikite kelias minutes pasimarinuoti. Paruoškite bazilikų padažą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, išspauskite česnaką. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir česnakus.
Trumpai pakepinus, supilkite sultinį ir grietinėlę, tada pavi9rkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Sudėkite kapotus bazilikus ir pavirkite dar porą minučių. Išmaišykite padažą elektriniu grūstuvu, supilkite vermutą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kepkite lašišos didkepsnius virš įkaitusių žarijų po 5 min. iš abiejų pusių. Tiekite žuvį su žaliuoju bazilikų padažu ir šviežių daržovių salotomis arba ant grotelių keptomis daržovėmis. Papuoškite kapotomis petražolėmis, šalia padėkite citrinos griežinėlį.