2 dideli persikai,
pluoštelis gražgarsčių arba kitų salotų,
gabalėlis parmezano sūrio,
saujelė lukštentų kedrų arba graikinių riešutų,
šlakelis švelnaus balzaminio padažo,
alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Persiką perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, supjaustykite riekelėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite 1-2 min. iš abiejų pusių. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Sudėkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite kepto persiko riekeles, užberkite tarkuoto sūrio, apšlakstykite balzaminiu padažu, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Prie šio gurmaniško patiekalo puikiai tiks plonais griežinėliais pjaustytas jautienos kumpis. Vietoje parmezano ant viršaus galite užtrupinti fetos arba pelėsinio sūrio.