700 g voveraičių arba kitų vasarinių miško grybų,
60 g sviesto,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelės,
1 šaukštas šviežių šalavijų arba 1 arbatinis šaukštelis džiovintų,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių,
1 citrinos sultys,
4 dideli kiaušiniai,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 250 laipsnių karščio. Voveraites nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Pusę sviesto ir pusę alyvuogių aliejaus įkaitinkite sunkioje keptuvėje aukštais kraštais, sudėkite grybus ir 3-4 minutes palaikykite ant kaitrios ugnies. Suberkite smulkintus česnakus, žoleles ir kepkite dar 3-4 minutes.
Gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir supilkite citrinos sultis. Nukelkite nuo ugnies. Likusį sviestą ir alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje, kuri tinka kepti ir orkaitėje. Į pusę paruoštų grybų supilkite lengvai paplaktų kiaušinių ir mišinį perkelkite į keptuvę. Laikykite ant mažos ugnies, kol omleto kraštai pradės kietėti, bet vidurys dar bus skystokas.
Greitai sudėliokite ant omleto likusius grybus, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2-3 minutes. Kai tik omletas pradės pūstis (jis turi būti minkštokas, beveik skystas viduje), patiekite ant stalo šiltose lėkštėse.