400 g baltojo maskarponės sūrio,
5 kiaušiniai (baltymus atskirkite nuo trynių),
1/2 stiklinės cukraus pudros,
2 šaukštai konjako (amareto, romo),
250 ml stiprios kavos,
biskvitas arba 1 pakelis sausainių "Damų piršteliai",
2 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
Trynius išplakite su cukraus pudra, kol apimtis padidės 3-4 kartus, įdėkite maskarponės sūrio ir gerai sumaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite sūrio mišinį ir kruopščiai sumaišykite. Biskvitą supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Į užplikytą kavą įpilkite konjako, sudrėkinkite kava biskvitą.
Drėgną biskvitą sudėkite vienu sluoksniu į fajansinę ar stiklinę formą. Ant biskvito sluoksnio užtepkite sūrio mišinio, paskui sudėkite antrą biskvito sluoksnį, o ant viršaus vėl užtepkite kremo. Indą su tiramisu keletą valandų palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstykite kakavos milteliais.