500 g lakštinių,
50 g kieto sūrio,
sauja bazilikų.
P a d a ž a s:
3-4 vidutinio dydžio saldūs pomidorai,
1 jauna morka,
1 jauna cukinija,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus. Išvirtus makaronus nukoškite, bet pasilikite 100-150 ml vandens. Makaronų iki galo neišvirkite - likus 3-4 minutėms suverskite juos ant daržovių ir tada jau pabaikite troškinti.
Makaronus užpilkite padažu, viską sumaišykite, pabarstykite tarkuoto sūrio dribsniais ir bazilikais. (Jei bus per tiršta ir per sausa, įmaišykitevandens, kuriame virė makaronai, tik nedidelėmis porcijomis, kad nepersistengtumėte). Tuoj pat patiekite.
P a d a ž a s. Morką ir cukiniją nuplaukite, bulvių skustuku supjaustykite plonomis juostelėmis. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išimkite viduriukus ir supjaustykite kiekvieną į aštuonias dalis.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, sudėkite daržoves ir troškinkite 8-10 minučių (jos turi būti minkštos, bet neištižusios). Pasūdykite, pabarstykite pipirais.