Viščiukas su česnakais (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Viščiukas su česnakais (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

viščiukas (ne sunkesnis kaip 1 kg),
8 česnako skiltelės,
didelė sauja smulkintų p0etražolių lapelių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Viščiuką kruopščiai išplaukite ir nusausinkite. Jis turi būti sausas, tik tada susidarys traški plutelė. Aštriu peiliu padarykite 8-10 pjūvių ant viščiuko kojelių, sparnelių ir krūtinėlės. Į nedidelį puodelį su šaltu vandeniu sudėkite česnako skilteles, užvirkite ir 2 minutes pavirkite. Paskui česnakus išimkite ir sugrūskite.

Česnakus sumaišykite su petražolėmis. Puse gauto mišinio įtrinkite įpjovas ant viščiuko odos. Viščiuką iš išorės ir iš vidaus gerai pasūdykite, pabarstykite pipirais. Ant vidutinės ugnies kepkite viščiuką apie 20 minučių, vartant, kad iš visų pusių rastųsi auksaspalvė traški plutelė.

Nedideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejaus, sudėkite likusį česnakų ir petražolių mišinį ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Įberkite druskos ir pipirų. Šiuo padažu palaistykite viščiuką ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668