1,5 kg moliūgo,
1 cinamono lazdelė,
1,5 l vištienos sultinio (žiūrėkite receptus),
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 salierų stiebeliai,
2 nedideli raudonieji svogūnai,
200 g šoninės arba rūkytų lašinių,
3 česnako skiltelės,
3 mažos ankštys aitriosios paprikos,
400 g arborio ryžių,
450 g pomidorų,
150 g kieto sūrio,
1 šaukštas džiovintų raudonėlių,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Moliūgą nuvalykite ir supjaustykite 3x4 cm dydžio gabalėliais, įtrinkite druskos, pipirų ir raudonėlių mišiniu. Sudėkite moliūgo gabalėlius ant kepimo skardos, šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 220 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės ir įgis aukso atspalvį (apie 35-40 minučių).
Iškeptą moliūgą pertrinkite per sietą, kad būtų tyrė. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai supjaustytus salierus ir svogūnus. Kepkite 5-6 minutes, kol svogūnai pasidarys peršviečiami. Sudėkite į tą pačią keptuvę šoninės bryzelius, susmulkintus česnakus, aitriąsias paprikas, raudonėlius ir cinamono lazdelę.
Viską gerai sumaišykite, suberkite ryžius ir palaukite 2-3 minutes, kad produktai persiimtų vieni kitų aromatais. Kai skystis išgaruos, palengva, samtis po samčio, įpilkite karštą sultinį, nuolat maišykite ir stebėkite, kad ryžiai ne plaukiotų skystyje, o sugertų sultinį. Ryžiai turėtų būti al dente, t.y. visi grūdeliai turėtų būti standoki ir nesulipę.
Po 15-20 minučių į rizotą įmaišykite moliūgo. Jei reikia, pasūdykite, pabarsatykite pipirais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Jei bus labai tiršta, įpilkite sultinio.