Makaronai su Pesto padažu (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Makaronai su Pesto padažu (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

500 g makaronų (penne ar kitų trumpų tuščiavidurių).

Pesto p a d a ž a s:
1 didelis ryšelis bazilikų,
1 didelis ryšelis kalendrų,
150 g kedrų riešutų,
10-12 šaukštų alyvuogių aliejaus,
150 g parmezano,
2 česnako skiltelės,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Pasūdytame verdančiame vandenyje išvirkite makaronus, nepamirškite į vandenį įpilti truputį augalinio aliejaus. Makaronus nuvarvinkite, perkelkite į lėkštes, pagardinkite padažu ir patiekite.

Pesto p a d a ž a s. Riešutus apkepkite. Sūrį sutarkuokite. Žalumynus susmulkinkite, sutrinkite su žiupsneliu druskos ir česnaku, palengva įmaišykite alyvuogių aliejaus. (Galima viską sutrinti trintuvu; jei per tiršta ir nesitrina, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.)

Įmaišykite kedrų riešutų ir toliau trinant įmaišykite parmezano. Padažą galima paruošti be parmezano, tada jį galima ilgiau laikyti šaldytuve, o sūrio įmaišyti prieš pat patiekiant makaronus. Šio padažo skonis labai stiprus, galite skiesti vandeniu-į 10 šaukštų alyvuogių aliejaus įmaišykite 3-4 šaukštus vandens. Padažas pasidarys skystesnis ir putotas, juo net galima užpilti salotas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668