500 g makaronų (penne ar kitų trumpų tuščiavidurių).
Pesto p a d a ž a s:
1 didelis ryšelis bazilikų,
1 didelis ryšelis kalendrų,
150 g kedrų riešutų,
10-12 šaukštų alyvuogių aliejaus,
150 g parmezano,
2 česnako skiltelės,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pasūdytame verdančiame vandenyje išvirkite makaronus, nepamirškite į vandenį įpilti truputį augalinio aliejaus. Makaronus nuvarvinkite, perkelkite į lėkštes, pagardinkite padažu ir patiekite.
Pesto p a d a ž a s. Riešutus apkepkite. Sūrį sutarkuokite. Žalumynus susmulkinkite, sutrinkite su žiupsneliu druskos ir česnaku, palengva įmaišykite alyvuogių aliejaus. (Galima viską sutrinti trintuvu; jei per tiršta ir nesitrina, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.)
Įmaišykite kedrų riešutų ir toliau trinant įmaišykite parmezano. Padažą galima paruošti be parmezano, tada jį galima ilgiau laikyti šaldytuve, o sūrio įmaišyti prieš pat patiekiant makaronus. Šio padažo skonis labai stiprus, galite skiesti vandeniu-į 10 šaukštų alyvuogių aliejaus įmaišykite 3-4 šaukštus vandens. Padažas pasidarys skystesnis ir putotas, juo net galima užpilti salotas.