500 g jaučio nugarinės,
po pusę puodelio džiovintų abrikosų ir slyvų,
sauja razinų,
800 ml vištienos sultinio,
400 g konservuotų avinžirnių,
svogūnas,
4 skiltelės česnako,
po pusę arbatinio šaukštelio malto imbiero,
ir cinamono,
muskatų ir,
ciberžolių miltelių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusė šaukštelio druskos,
ketvirtis šaukštelio juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite vandenį, vaisius nuvarvinkite. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, dalimis dėkite mėsos gabalėlius ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
Sudėkite į lėkštę. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, maišydami kepkite, kol suminkštės. Išspauskite česnaką, įmaišykite druską ir prieskonius: imbierą, cinamoną, muskatus, ciberžoles ir pipirus.
Maišydami pakaitinkite maždaug minutę. Sudėkite išmirkytus vaisius ir apkeptą jautieną, supilkite sultinį. Uždenkite ir troškinkite maždaug pusantros valandos, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti įmaišykite nuvarvintus avinžirnius. Sudėkite troškinį į lėkštes, pabarstykite smulkintais žemės riešutais.