Trapiai tešlai:
1/3 pakelio sviesto,
3 šaukštai cukraus,
1 trynys,
stiklinė miltų.
Plikytai tešlai:
7 šaukštai sviesto ar margarino,
druskos,
pilna stiklinė miltų
4 kiaušiniai.
Pertepimui:
1/2l. pieno,
vanilės lazdelė,
5 kiaušiniai,
3/4 stiklinės cukraus,
1 pakelis vanilinio kremo,
150 g abrikosų uogienės.
GAMINIMAS:
Užmaišyti trapią tešlą, suvynioti į polietileną ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Iškočioti, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadyti šakute.
Plikyta tešla: užvirti stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberti miltus, maišyti, kol tešla atstos nuo puodo sienelių. Nukelti nuo ugnies. Nesiliaudama maišyti po vieną įmušti kiaušinius. Ant trapios tešlos į formą konditeriniu švirkštu išspausti storą apskritimą iš plikytos tešlos, o greta - keletą nedidelių pyragaičių. Įdėti į orkaitę ir kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje antroje nuo apačios pakopoje (kepimo metu neatidarinėti orkaitės durelių).
Kremas: užvirti pieną su vanile, trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu kremu iš pakelio. Pilti į verdantį pieną ir visą laiką maišyti. Kremą palikti, kad atauštų. Baltymus išplakti ir sudėti į kremą. Į tešlos vidų sudėti paruoštą masę, o ant viršaus išdėlioti iškeptus pyragaičius. Plikytos tešlos apskritimą ir pyragaičius patepti abrikosų uogiene.