4 stambūs saldūs pomidorai,
1 žalia saldžioji paprika,
1 raudona saldžioji paprika,
1 geltona saldžioji paprika,
3 vidutinio dydžio agurkai,
1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas,
1 arbatinis šaukštelis smulkintų aitriųjų paprikų,
2 česnako skiltelės,
3-4 svogūno laiškai,
1-2 saliero šakelės,
2-3 kiaušiniai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nulikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, stambiai supjaustykite ir sudėkite į trintuvą. Dar į trintuvą įpilkite alyvuogių aliejaus, įmeskite česnako, pusę kiekio smulkintų agurkų, salierų, svogūnų, svogūnų laiškų ir paprikų.
Viską išsukite iki tyrės, pasūdykite, įberkite pipirų ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Likusias smulkintas daržoves ir kiaušinius patiekite su sriuba kaip pabarstus: mažuose dubenėliuose jie atrodo labai simpatiškai. Dar galima prie sriubos patiekti baltos duonos skrebučių, grietinės ar riebios grietinėlės.