500 g moliūgo minkštimo,
1 didelis svogūnas,
50 g sviesto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g kieto sūrio, pavyzdžiui, šveicariško griujerio,
2 laurų lapeliai,
200 ml riebios grietinėlės,
saujelė smulkintų kalendrų lapelių,
1,5 l daržovių sultinio arba verdančio vandens,
jūros druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Didelį puodą įkaitinkite, įdėkite sviesto, įpilkite alyvuogių aliejaus. Svogūną nulupkite, stambiai supjaustykite ir apkepkite, kol bus peršviečiamas, bet dar neįgis aukso atspalvio. Moliūgą supjaustykite stambiomis riekėmis, nulupkite odą. Moliūgą sudėkite į puodą su svogūnu, apie minutę troškinkite aliejuje, paskui užpilkite verdančiu sultiniu arba vandeniu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir įmeskite laurų lapelių.
Virkite 25-30 minučių, kol mpliūgas išvirs. Išvirtą moliūgą sutrinkite trintuvu, po truputį įpilant sultinio (nuo sultinio kiekio priklauso sriubos tirštumas). Jei neturite trintuvo, moliūgą galima pertrinti per sietą (nors porą kartų). Prieš patiekiant sriubą pašildykite, įpilkite grietinėlės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais kalendrų lapeliais.