500 g minkštos kiaulienos,
ryšulėlis šviežių šparagų,
4 šviežios bulvės,
100 g sviesto,
pusė šaukštelio pankolių sėklų,
pusė šaukštelio rožinės stambios druskos,
2 česnako skiltelės,
gvazdikėlis,
50 ml sauso vyno,
50 ml tamsaus vištienos sultinio,
pagal skonį druskos,
rozmarinų,
kelios spanguolės,
šaukštas brendžio.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite prieskonių mišiniu, paruoštu iš trintų pankolių sėklų, gvazdikėlių, smulkintų česnakų ir druskos. Kiaulieną dėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apliekite sultiniu ir vynu, šalia kraukite nuluptas bulves, apdėliotas sviesto drožlėmis ir apibarstytas rozmarinais.
Kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min. Paruoškite šparagus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinų sultimis ir šlakeliu vyno acto parūgštintą vandenį.
Nuplikytus šparagus atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Kai šparagai apdžius, juos atriškite. Keptą kiaulieną supjaustykite gabalėliais, išdėliokite lėkštėje su šparagais ir apliekite nuo kiaulienos likusiu keptuvėje su spanguolėmis ir brendžiu pakaitintu padažu.