Picos papločio t e š l a:
(2 picos)
500 ml šilto vandens,
4 arbatiniai šaukšteliai džiovintų mielių,
2 šaukštai šilto pieno,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
150 g ruginių miltų,
500 g kvietinių miltų,
žiupsnelis jūros druskos.
Į d a r a s vienai picai:
2 pomidorai,
mocarelos sūrio,
keli šviežių bazilikų lapeliai,
jūros druskos.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 220 laipsnių karščio. Į didelį pašildytą dubenį įpilkite 150 ml šilto vandens ir suberkite mieles. Kai mielės ištirps, įberkite ruginių miltų, sumaišykite ir palaikykite šiltoje vietoje 30 minučių. Į mišinį įpilkite šilto pieno, alyvuogių aliejaus, 350 ml šilto vandens, įberkite druskos, 500 g kvietinių miltų ir užminkykite tešlą. 2 valandas laikykite šiltoje vietoje.
Padalykite tešlą perpus. Iš pusės tešlos iškočiokite ploną paplotį, padėkite jį ant alyvuogių aliejumi išteptos skardos. Ant papločio sukrėskite šviežių pomidorų tyrę, ant viršaus sudėliokite skrituliukais supjaustytą mocarelą (arba pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes. Iškeptą picą pabarstykite bazilikais.
Į d a r a s. Pomidorus pertrinkite per sietelį, pasūdykite, nereikalingą skystį nupilkite.