250 g miltų,
0,5 a. š. sausų mielių,
žiupsnelio cukraus,
po 100 g juodų ir žalių alyvuogių,
1 a. š. druskos,
6 š. alyvuogių aliejaus,
rozmarinų,
bazilikų,
rupios druskos.
GAMINIMAS:
Miltus, mieles ir cukrų, druską, 3 š. aliejaus sumaišykite su 250 ml šilto vandens. Sukrėskite dalį susmulkintų alyvuogių ir išmaišykite. Gautą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai geram pusvalandžiui, kad pakiltų. Vėliau skardą išklokite kepimo popieriumi, o iškilusią tešlą iškočiokite į nelabai storą paplotį.
Jį apibarstykite likusia dalimi susmulkintų alyvuogių, bazilikais ir rozmarinais, rupia druska. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20-25 minutes. Iškepusią duoną apšlakstykite likusiu aliejumi. Valgykite šiltą.