T e š l a:
100 g miltų,
125 g šalto sviesto,
75 g cukraus,
jūros druskos,
1 kiaušinis,
1 trynys patepti.
Į d a r a s:
300 g sausos varškės,
1 kiaušinis,
sauja razinų,
50 ml konjako,
2 šaukštai cukraus,
jūros druskos.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Sviestą sukapokite su miltais, padarykite krūvelę. Šiek tiek paplakite kiaušinį, įbėrus cukraus ir druskos. Krūvelėje padarykite duobutę ir supilkite į ją kiaušinį. Suminkykite tešlą. Jei tešla per sausa ir byra, galima įmaišyti kelis šaukštus šalto vandens, kol tešla pasidarys tąsi.
Suridenkite tešlą į rutulį, apvyniokite plėvele ir palaikykite šaldytuve mažiausiai valandą (tokią tešlą šaldytuve galima laikyti keletą dienų). Iškočiokite iš tešlos 5 mm storio lakštą, išpjaukite 10 cm skersmens skritulėlius.
Į kiekvieno skritulėlio vidurį padėkite po 2 šaukštus įdaro, užlankstykite kraštus, suteikiant bandelės formą, patepkite tryniu, atskiestu su vandeniu, pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms. Kepkite, kol įgis aukso atspalvį. Į d a r a s: razinas nuplaukite ir pamerkite konjake 30-40 minučių. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir druska. Įmaišykite razinų.