1 kg miltų,
700 ml šilto (20 laipsnių) vandens,
2 pakeliai mielių (15 g),
augalinio aliejaus,
15 g jūros druskos.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 250 laipsnių karščio. Persijokite miltus per sietą, tdėkite mielių, druskos, sumaišykite, paskui įpilkite vandens. Maišykite dideliu mediniu šaukštu. Jei tešla pernelyg kieta, įpilkite dar vandens. Stalą pabarstykite miltais, padėkite ant jų tešlą. Atsargiai suminkykite tešlą rankomis.
Didelį indą patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą, uždenkite rankšluoščiu ir pastatykite valandai šiltoje vietoje. Po valandos iškelkite tešlą ant stalo, pabarstykite miltais, ir antrą kartą suminkykite.
Vėl sudėkite tešlą į gilų indą, gausiai apiberkite miltais ir pastatykite dar valandai šiltoje vietoje. Kepimo skardą pabarstykite miltais, padėkite ant jos tešlą, suformuokite apskritą kepaliuką, kepkite 10 minučių įkaitintoje orkaitėje. Paskui sumažinkite ugnį iki 220 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.