Špinatų sriuba (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Špinatų sriuba (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

250 g pupelių,
2 arbatiniai šaukšteliai sodos,
1 kg špinatų,
3 česnako skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

250 g pupelių užmerkite nakčiai dideliame vandens kiekyje su 2 arbatimiais šaukšteliais sodos. Ryte pupeles kruopščiai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite apie 10 minučių. Nupilkite vandenį. Vėl užpilkite šviežiu vandeniu, kad apsemtų pupeles maždaug 5 cm.

Špinatus nuplaukite ir nusausinkite, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir apvirkite 5 minutes. Paskui vandenį nupilkite. Sausame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnaką ir apkepkite, kol bus auksinės spalvos.

Į puodą su česnaku sudėkite špinatus, gerai išmaišykite, įpilkite dar 2 šaukštus augalinio aliejaus. Pupeles padalykite į dvi dalis, vandenį, kuriame virė, pasilikite. Tame vandenyje toliau virkite pusę pupelių. Trintuvu sutrinkite pusę pupelių. Masė turi būti iš stambokų gabalėlių.

Sumaišykite trintuvu sutrintų pupelių masę su sveikomis pupelėmis ir špinatais. Reikia neužmiršti, kad sriuba turi būti tirštoka. Gerai pasūdykite, pabarstykite pipirais. Jei norisi, galima pridėti tarkuoto sūrio, alyvuogių aliejaus ar porą smulkintų pomidorų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668