350 ml šilto vandens (20 laipsnių),
1 arbatinis šaukštelis džiovintų mielių,
500 g aukščiausios rūšies miltų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
50 g cukraus pudros,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
1 kg trešnių arba vyšnių.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Mieles užpilkite šiltu vandeniu. Kai jos ištirps, įberkite miltų, druskos ir cukraus pudros. Užmaišykite tešlą, paskui įpilkite alyvuogių aliejaus. Tešlą maišykite 3-5 minutes, paskui valandą laikykite šiltoje vietoje.
Apskritą kepimo formą išklokite kepamuoju popieriumi. Patepkite popierių alyvuogių aliejumi. Iš tešlos suformuokite plokščią paplotį ir padėkite jį į formą. Iš trešnių išimkite kauliukus. Uogas sudėliokite ant tešlos ir šiek tiek įspauskite, kad iki pusės panirtų į tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.