Fokačia su trešnėmis (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Fokačia su trešnėmis (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

350 ml šilto vandens (20 laipsnių),
1 arbatinis šaukštelis džiovintų mielių,
500 g aukščiausios rūšies miltų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
50 g cukraus pudros,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
1 kg trešnių arba vyšnių.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Mieles užpilkite šiltu vandeniu. Kai jos ištirps, įberkite miltų, druskos ir cukraus pudros. Užmaišykite tešlą, paskui įpilkite alyvuogių aliejaus. Tešlą maišykite 3-5 minutes, paskui valandą laikykite šiltoje vietoje.

Apskritą kepimo formą išklokite kepamuoju popieriumi. Patepkite popierių alyvuogių aliejumi. Iš tešlos suformuokite plokščią paplotį ir padėkite jį į formą. Iš trešnių išimkite kauliukus. Uogas sudėliokite ant tešlos ir šiek tiek įspauskite, kad iki pusės panirtų į tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668