500 g sausos varškės, galima liesos,
2 šaukštai džiovintų bazilikų,
4 šaukštai tarkuoto kieto sūrio, panašaus į parmezaną,
1 citrinos žievelė,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 sauja šviežių bazilikų,
50 g sviesto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Varškę dukart pertrinkite per sietą, įmaišykite baziliko, 2 šaukštus tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, smulkintos citrinų žievelės. Ant pjaustymo lentelės arba kepimo skardos paberkite miltų (0,5 cm sluoksnį). Dviem arbatiniais šaukšteliais iš varškės mišinio suformuokite kukulius, sudėliokite juos ant miltų ir taip pat gausiai apiberkite miltais.
Padėkite į šaldytuvą valandai (dar geriau-visai nakčiai). Į verdantį pasūdytą vandenį įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, atsargiai panardinkite kukulius (geriau kukulius į vandenį leiskite graibštu ar plačia mentele). Virkite 4-5 minutes, pabarstykite parmezanu, šviežiais bazilikais ir patiekite su sviestu.