Troškė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškė


INGREDIENTAI:

8—10 bulvių,
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė pasukų,
svogūnų laiškų,
krapų,
petražolių lapelių,
mairūnų,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruotų.

Pastabos:
Suvalkiečiai troškę verda pietums. Valgo su šaltibarščiais, rūgusiu pienu, raugintais agurkais. Ypač ji skani iš šviežių bulvių. Kai vasarą pirmąkart ją verda, pradėdami valgyti, muša vienas kitam šaukštu per kaktą sakydami: „Sviežyna".

Troškė verdama ir su raugintais kopūstais: bulvės supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos su kopūstais. Sluoksniai apibarstomi pjaustytais svogūnais, pipirais, kmynais, įpilama truputį vandens ir troškinama. Paskaninama spirgintais lašiniais arba troškinama, užpylus aliejumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668