4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
100 g karštai rūkytos kiaulienos filė,
100 g čederio,
svogūnas,
100 g šviežių pievagrybių,
2 pomidorai,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius-griežinėliais, pomidorus-kubeliais. Smulkintus svogūnus pakepinkite riebaluose. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.
Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su tryniu ir pievagrybių mase. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.
Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3-5 minutes. Tiekdami omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.