Kriaukleliai su smidrais, žirneliais ir šonine (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriaukleliai su smidrais, žirneliais ir šonine (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

1 kg smidrų,
500 g šaldytų ar šviežių žaliųjų žirnelių,
25 g sviesto,
200 g šoninės,
250 g vištienos sultinio (žiūrėti receptus),
500 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
400 g makaronų,
3 šaukštai smulkintų šviežių mėtų,
kieto sūrio pagal skonį,
augalinio aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Nupjaustykite šiurkščius smidrų galiukus. Palikite tik švelnias ir traškias dalis. Kiekvieną smidrą supjaustykite į 2-3 skersus griežinėlius. Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu apvirkite žirnelius, kol suminkštės, bet nepervirkite. Žirnelius išgraibykite graibštu ir padėkite į šalį.

Tame pačiame vandenyje 2 minutes apvirkite smidrus, kad neištižtų, bet jau būtų minkšti. Išgriebkite smidrus iš vandens. Didelėje gilioje keptuvėje pakaitinkite sviestą ir apkepkite šoninę, supjaustytą mažomis, plonomis juostelėmis, kol suminkštės, pasidarys peršviečiama ir šiek tiek traški. Ant viršaus sudėkite žirnelius ir smidrus.

Atskirame puode sumaišykite sultinį su grietinėle ir kaitinkite beveik iki užvirimo. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir 3 minutes virkite ant lėtos ugnies. Į sriubinę sudėkite smidrus, žirnelius ir šoninę, užpilkite sultiniu su grietinėle ir palaikykite, kad pritrauktų.

Dideliame vandens kiekyje išvirkite makaronus. Į vandenį būtina įberti druskos ir įpilti augalinio aliejaus. Makaronus nukoškite. Makaronus sudėkite į puodą, užpilkite padažu su smidrais. Įberkite šviežių mėtų, viską gerai sumaišykite. Pasūdykite, įberkite pipirų. Patiekite su tarkuotu sūriu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668