8 bulvės,
2 svogūnai,
2 morkos,
šaukštas pomidorų pastos,
3 šaukštai aliejaus,
šaukštas miltų,
500 ml mėsos sultinio,
50 ml grietinės,
šaukštas kapotų krapų,
šaukštas petražolių,
druskos,
pipirų.
Į d a r u i:
300 g maltos mėsos,
svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
kiaušinis,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Ruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir kartu su mėsa apkepinkite. Paskaninkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Bulves nuplaukite ir 10 minučių pavirkite su lupenomis. Šiek tiek atvėsusias nulupkite, išskobkite vidų ir įdarykite mėsa. Sustatykite į kepimo formą.
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas -šiaudeliais, apkepinkite, suberkite miltus, sudėkite pomidorų pastą, supilkite sultinį, grietinę, įberkite druskos, pipirų, sumaišykite ir užpilkite šiuo padažu bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 25-30 minučių. Prieš tiekdami pabarstykite kapotais žalumynais.