150 g šviežios mocarelos rutuliukų,
po 10 žaliųjų ir
juodųjų alyvuogių,
2 pomidorai,
saujelė kapotų žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių),
šviežių bazilikų lapelių.
P a d a ž u i:
po šaukštelį cukraus,
balzaminio acto,
"Pesto" padažo,
šaukštas citrinų sulčių,
pagal skonį druskos,
stambiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis.
Mocarelą nuvarvinkite ir pakaitomis su alyvuogėmis ir bazilikų lapeliais verkite ant medinio iešmelio. Pomidorų skilteles, mocarelos ir alyvuogių vėrinukus dėkite į užkandžių lėkštes ir apibarstykite rupiai maltais pipirais bei kapotais žalumynais.
Iš balzaminio acto, cukraus, citrinų sulčių ir "Pesto" sumaišykite padažą, juo apšlakstykite pomidorų ir mocarelos gabalėlius. Tiekite su baltosduonos skrebučiu.