2 pomidorai,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelės,
šaukštelis "Pesto" padažo su bazilikais,
šviežių bazilikų lapelių (papuošti),
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Iškeptą itališką duoną su alyvuogėmis supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir trumpai paskrudinkite gerai įkaitintoje orkaitėje, tada įtrinkite česnako skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Pomidorų galus įpjaukite , vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir "Pesto" padažu. Gauta mase aptepkite duonos riekeles.