saujelė gražgarstės salotų,
keli griežinėliai vytinto kumpio,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
kelios gerai sunokusios figos,
2 nedideli pomidorai,
saujelė šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui "Džiugo").
P a d a ž u i:
po 2 šaukšus alyvuogių aliejaus,
ir citrinų sulčių,
pagal skonį druskos,
česnako skiltelės,
šviežių raudonėlių,
bazilikų,
žiupsnelis cukraus.
GAMINIMAS:
Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite juodųjų alyvuogių ir šviežiai tarkuoto sūrio drožlių. Dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius.
Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, pagardinkite raudonėliais ir bazilikais, labai gerai išmaišykite ir užpilkite ant salotų. Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu. Tik pomidorų į tokias salotas nereikėtų dėti.