Putojančio vyno želė su vynuogėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Putojančio vyno želė su vynuogėmis


INGREDIENTAI:

300 ml karšto vandens,
55 g cukraus,
500 ml baltojo putojančio vyno,
4 želatinos lapelių,
150 g vynuogių.


GAMINIMAS:

Vandenį su cukrumi sumaišykite nedideliame puode ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite, leiskite kelias minutes pavirti ir nukelkite nuo ugnies. Putojantį vyną supilkite į dubenį, į jį įmeskite želatinos lapelius ir palikite penkioms minutėsms išbrinkti.

Po 5 minučių nuvarvinkite, nuspauskite, sudėkite į dar karštą cukraus sirupą, maišykite, kol želatinos lapeliai visiškai ištirps. Tada sirupą pilkite į dubenį su putojančiu vynu ir gerai sumaišykite. Leiskite atvėsti, o tada su visu dubeniu pastatykite į šaldytuvą.

Kai masė jau pradės po truputį stingti, švarias ir nusausintas vynuoges (geriausia be kauliukų) berkite į taures, užpilkite želė paruoštu skysčiu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite šaldytuve sustingti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668