300 ml karšto vandens,
55 g cukraus,
500 ml baltojo putojančio vyno,
4 želatinos lapelių,
150 g vynuogių.
GAMINIMAS:
Vandenį su cukrumi sumaišykite nedideliame puode ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite, leiskite kelias minutes pavirti ir nukelkite nuo ugnies. Putojantį vyną supilkite į dubenį, į jį įmeskite želatinos lapelius ir palikite penkioms minutėsms išbrinkti.
Po 5 minučių nuvarvinkite, nuspauskite, sudėkite į dar karštą cukraus sirupą, maišykite, kol želatinos lapeliai visiškai ištirps. Tada sirupą pilkite į dubenį su putojančiu vynu ir gerai sumaišykite. Leiskite atvėsti, o tada su visu dubeniu pastatykite į šaldytuvą.
Kai masė jau pradės po truputį stingti, švarias ir nusausintas vynuoges (geriausia be kauliukų) berkite į taures, užpilkite želė paruoštu skysčiu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite šaldytuve sustingti.