Prismaigstyta kiauliena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prismaigstyta kiauliena


INGREDIENTAI:

1 kiaulienos kumpio (apie 1 kg),
300 g lašinių,
1 petražolės šaknies,
2 svogūnų,
5-8 laurų lapų,
pipirų ir druskos pagal skonį,
5-6 gvazdikėlių,
1/2 šaukšto sviesto,
2-3 kubelių mėsos sultinio,
1-2 šaukštų kaparėlių,
0,5 stiklinės raudonojo vyno (nebūtina).


GAMINIMAS:

Šviežią kumpį gerai išmuškite, išmirkykite šaltame vandenyje, nulupkite odą, gausiai prismaigstykite lašinių ir pasūdykite. Likusius lašinius bei svogūnus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į troškintuvą ar kepimo skardą aukštesniais kraštais, įberkite susmulkintos petražolės šaknies, laurų lapų, pipirų ir kelis gvazdikėlius.

Ant viršaus uždėkite kiaulieną, ant jos-keletą gabaliukų sviesto ir kepkite (1,5-2 valandas) laistant jos pačios sultimis. Ištirpinkite sultinį. Nuo padažo, kuriame kepė kumpis, nugraibykite taukus ir sumaišykite su sultimis. Įdėkite kaparėlių, užvirkite ir užpilkite kumpį (galite jį patiekti visą ar stambiai supjaustytą).

Į padažą taip pat galite įpilti vyno arba sojų padažo. Garnyrui tinka smulkieji svogūnėliai, patroškinti nuo padažo nugriebtuose riebaluose, arba marinuoti baravykai, rudmėsės ar pievagrybiai-labai trumpai pavirti padaže prieš pat patiekiant.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668