1 kiaulienos kumpio (apie 1 kg),
300 g lašinių,
1 petražolės šaknies,
2 svogūnų,
5-8 laurų lapų,
pipirų ir druskos pagal skonį,
5-6 gvazdikėlių,
1/2 šaukšto sviesto,
2-3 kubelių mėsos sultinio,
1-2 šaukštų kaparėlių,
0,5 stiklinės raudonojo vyno (nebūtina).
GAMINIMAS:
Šviežią kumpį gerai išmuškite, išmirkykite šaltame vandenyje, nulupkite odą, gausiai prismaigstykite lašinių ir pasūdykite. Likusius lašinius bei svogūnus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į troškintuvą ar kepimo skardą aukštesniais kraštais, įberkite susmulkintos petražolės šaknies, laurų lapų, pipirų ir kelis gvazdikėlius.
Ant viršaus uždėkite kiaulieną, ant jos-keletą gabaliukų sviesto ir kepkite (1,5-2 valandas) laistant jos pačios sultimis. Ištirpinkite sultinį. Nuo padažo, kuriame kepė kumpis, nugraibykite taukus ir sumaišykite su sultimis. Įdėkite kaparėlių, užvirkite ir užpilkite kumpį (galite jį patiekti visą ar stambiai supjaustytą).
Į padažą taip pat galite įpilti vyno arba sojų padažo. Garnyrui tinka smulkieji svogūnėliai, patroškinti nuo padažo nugriebtuose riebaluose, arba marinuoti baravykai, rudmėsės ar pievagrybiai-labai trumpai pavirti padaže prieš pat patiekiant.