250 g vidutinio dydžio makaronų,
3 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
50 g šoninės,
250 g maltos mėsos,
4 šaukštai sukapotų petražolių,
1/2 šaukštelio rozmarinų,
350 g pomidorų,
1/4 l pieno,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai druskos,
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite maždaug 2 l pasūdyto vandens su 3 šaukštais aliejaus. Po 10 min. makaronus suverskite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. Svogūną ir šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Tada sudėkite maltą mėsą ir pagardinkite petražolėmis bei rozmarinais.
Kepkite nuolat maišydami, kad mėsa būtų biri. Į sviestu pateptą kepimo formą iki pusės pridėkite virtų makaronų, suverskite faršą ir išdėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus. Ant jų sudėkite likusius makaronus.
Suplakite pieną, kiaušinius, druską ir pipirus ir šiuo plakiniu užpilkite apkepą. Tada apibarstykite jį tarkuotu fermentiniu sūriu ir sviesto gabaliukais. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 min.