3 baklažanai,
1-2 citrinų sultys,
2-3 išspaustos skiltelės česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
20 g supjaustytų petražolių,
4 smulkiai supjaustytos mėtų šakelės,
4 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai,
4 smulkiai supjaustyti pomidorai,
1-2 granatai.
GAMINIMAS:
Pakepkite baklažanus kepsninėje arba suvynioję į foliją-karštoje orkaitėje 45-55 minutes, kol suminkštės. Kai baklažanai atvės, nulupkite žievę ir sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų kuo daugiau skysčio. Smulkiai supjaustykite minkštimą ir sumaigykite mediniu šaukštu, kad išsiskirtų visos sultys.
Sumaišykite baklažaną su citrinų sultimis, česnaku, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, supjaustytomis mėtų šakelėmis ir petražolėmis. Piurė sudėkite į indą. Apibarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, susmulkintais pomidorais ir granatų grūdeliais.