50 g mielių,
2,5 stiklinės miltų,
stiklinė pieno,
120 g cukraus,
nutarkuota citrinos žievelė,
100 g sviesto,
2 tryniai,
2 kiaušiniai,
pagal skonį druskos.
Aguonų į d a r u i:
apie 400 g aguonų,
stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Pirmiausia užminkykite tešlą: mieles gerai ištrinkite su šaukštu cukraus, tada supilkite pašildytą pieną, įberkite 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai masė pakils, supilkite persijotus miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, įmaišykite kiaušinius, sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys lygi ir nelips prie rankų.
Tada plonai iškočiokite. Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, apie 30 min. palaikykite, tada nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale, įmaišykite cukrų, sviestą ir iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą aptepkite kiaušinio tryniu.
Paskleiskite aguonų sluoksnį, suvyniokite į ritinį, padėkite ant kepimo skardos, dar pusvalandžiui palikite, kad pakiltų ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 50 min., tiekite papuošus cukraus pudra ir mėtomis.