250 g maskarponės,
nedidelis indelis tepamojo varškės sūrelio be priedų,
150 ml grietinėlės (plakti),
200 g gerokai pradžiūvusio biskvito,
3 šaukštai brendžio arba romo,
pagal skonį citrinos sulčių,
šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
3 šaukštai cukraus pudros,
250 g mėgstamų trintų uogų (braškių, aviečių, juodųjų serbentų, gervuogių, vyšnių).
GAMINIMAS:
Uogas atitirpinkite, sumaišykite su brendžiu, jei reikia, pasaldykite. Biskvitus sulaužykite gabalėliais, pamirkykite į uogų ir brendžio mišinį ir išdėliokite skaidraus stiklo taurėse arba stiklinėse.
Maskarponę, varškės sūrelį, cukraus pudrą, nutarkuotą citrinos žirvelę ir sultis išsukite iki vientisos masės ir krėskite į tarpus tarp biskvitų. Galiausiai supilstykite uogų tyrę. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir krėskite ant viršaus. Desertą 2 val. palaikykite šaldytuve ir patiekite.