4 vištienos šlaunelių,
4 vištienos sparnelių,
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže,
150 g bekono (arba rūkytos šoninės),
1 didelio svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 saliero stiebo,
100 ml sauso baltojo vyno,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 šaukštelio cukraus,
1 šakelės rozmarino,
laurų lapelių,
3 šaukštų aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, salierą smulkiai supjaustykite ir apkepkite pusėje aliejaus 8 min. Bekoną supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į keptuvę ir dar kaitinkite maišydami 5 min., iš kiekvienos pusės. Įberkite druskos. Supilkite vyną. Troškinkite ant stiprios ugnies maišydami, kol skystis išgaruos.
Sudėkite pomidorus savo sultyse, rozmarino lapelius, lauro lapą, įberkite cukraus. Įpilkite 100 ml šalto vandens, maišydami užvirinkite. Sudėkite atidėtas daržoves su bekonu, konservuotas pupeles, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių. Pupeles galite išsivirti patys ir įdėti pomidorų padažo.