Sluoksniuota jautiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuota jautiena


INGREDIENTAI:

800 g jautienos išpjovos,
250 g vištos kepenėlių,
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
6 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto brendžio,
druskos,
pipirų.

G a r n y r u i:
keptų česnakų, svogūnų,
morkų,
paprikų,
pomidorų.


GAMINIMAS:

Svogūną, česnaką sukapokite, apkepinkite su 3 šaukštais aliejaus. Sudėkite kepenėles ir kepkite dar 6-7 min. Atvėsinkite. Viską susmulkinkite iki tyrės. Įpilkite brendžio, įdėkite sviesto ir dar kartą suplakite. Įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, apkepkite jautienos išpjovą iš visų pusių po 3 min., kad susidarytų plutelė.

Perdėkite į kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 220 laipsnių orkaitę, kepkite 20 min. Tuomet išimkite ir atvėsinkite. Tešlą iškočiokite iki keturkampio 3-5 mm storio lakšto. Ant siauresnio tešlos krašto dėkite jautieną, ant jos-paštetą.

Užlenkite kraštus, suvyniokite mėsos įdarą į tešlą (siūlė turi būti apačioje ir dėkite į kepimo skardą. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 30-40 min. Išėmus kepsnį leiskite pastovėti 15 min., tuomet supjaustykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668