4 riekelių baltos duonos,
4 kiaušinių,
3 šaukštų pieno,
100 g kumpio arba dešros,
3 marinuotų agurkų,
1-2 morkų,
1 paprikos,
raudonos konservuotos paprikos,
petražolių puošti,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų sviesto,
1 stiklinės pieno,
2-3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 šaukšto pomidorų padažo,
citrinų sulčių,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Tris kiaušinius išvirkite kietai, vieną išplakite. Dsuonos riekeles merkite į pieną, tuomet į kiaušinio plakinį ir apkepkite įkaitintame aliejuje. 2 virtus kiaušinius perpjaukite perpus. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais, kraštu palyginkite pagal skrebučių formą.
Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite kumpį. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite su sviestu, palaipsniui praskieskite pienu, įberkite druskos ir kaitinkite 2-3 min. Į mišinį suberkite tarkuotą sūrį, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įdėkite pomidorų padažo, įberkite pipirų. Padažą užvirinkite ir atvėsinkite.
Kumpio likučius ir 1,5 marinuoto agurko smulkiai supjaustykite, sumaišykite su padažu, juo apliekite sumuštinius, ant viršaus uždėkite po kiaušinio puselę. Užkandį papuoškite daržovėmis, kurias galite išpjaustyti figūrėlėmis, sudėkite į didelę lėkštę.
Morkas, papriką ir marinuotą agurką supjaustykite juostelėmis, virtą kiaušinį-apskritimais. Papuoškite pjaustytomis daržovėmis, kiaušiniais, petražolių šakelėmis.