400 g šaldytų špinatų,
400 g šparaginių pupelių,
3 morkų,
druskos,
pipirų,
150 g sviesto,
3 šaukštų acto,
8 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
stiklinės pieno,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
krapų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Špinatus atšildykite. Morkas supjaustykite plonais skridinėliais. Špinatus, morkas ir šparagines pupeles apkepkite su dviem šaukštais sviesto. Įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite litrą vandens su actu ir šaukšteliu druskos.l Atsargiai po vieną įleiskite perskeltus kiaušinius.
Miltus pakepinkite su trimis šaukštais sviesto, tuomet pamažu įpilkite pieną ir virkite 10 min., įberkite druskos ir pipirų. Suberkite smulkintus krapus. Pusę padažo supilkite į kepimo indą, sudėkite daržoves ir kiaušinius. Užpilkite likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 min.