2 kg kiaulienos kumpio be kaulo,
druskos,
juodųjų pipirų,
kvepiančiųjų pipirų,
kalendros grūdelių,
gvazdikėlių,
laurų lapų,
4 skiltelių česnako,
rozmarino,
aliejaus kepti,
stiklinės balto sauso vyno.
P a p u o š i m u i:
sviesto,
putpelių kiaušinių,
morkų,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Česnaką išspauskite, laurų lapus susmulkinkite, pipirus ir kalendros grūdelius sugrūskite grūstuvėje. Viską sumaišykite su druska, šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Palikite šaldytuve pasimarinuoti mažiausiai valandą. Po to apkepkite mėsą keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
Perdėkite mėsą į kepimo indą, įpilkite vyną ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 2 val. palaistydama kumpį padažu. Iškepusį papuoškite sviesto roželėmis, putpelių kiaušiniais, morkomis, rozmarinais. (Kumpį galite kepti folijoje ar kepimo rankovėje).