6 kriaušės,
500 ml raudono sauso vyno,
225 g cukraus,
60 g migdolų drožlių,
cinamono lazdelė,
15 g krakmolo, sumaišyto su 45 ml vandens,
vienos citrinos tarkuotos žievelės,
melisos ar mėtos lapelių papuošimui,
grietinėlės ar ledų.
GAMINIMAS:
Raudoną vyną kaitinkite puode ant nekaitrios ugnies, įdėkite cukrų, cinamoną, citrinos žievelę ir maišant užvirkite. Nulupkite kriaušes, kotelį palikite. Kriaušes vyne virkite apie 20 minučių. Migdolus pakepinkite.
Išvirusias kriaušes išimkite, o skystį kaitinkite, kol liks pusė. Supilkite krakmolą ir maišant užvirinkite. Kriaušes sudėkite į deserto indelius, užpilkite padažu ir papuoškite mėtos ar melisos lapeliais. Labai skanu su plakta grietinėle arba ledais.